Safe”r” space: Insatser för att förbättra säkerheten på Festival Clin d’Oeil

Festivaler ses ofta som glädjens och firandets tillflyktsorter, men de kan också präglas av olika överdrifter, inklusive alkoholmissbruk, sexuella och kemiska övergrepp samt allmän obehag. Festivalen Clin d’Oeil, ett framstående evenemang i Frankrike, tar nu betydande steg för att hantera dessa frågor och förbättra säkerheten för sina deltagare.

Festivalen introducerade ett säkert utrymme, som hanteras av föreningen Parenthèse. Justine Sauvanet och Radia Darkaoui, från Parenthèse, diskuterade sin motivation och de steg som tagits för att skapa denna trygga plats. Justine, som reflekterade över sina frekventa festivalbesök, noterade att döva festivaler inte har säkra utrymmen, men hörande festivaler har det. Hon vill att alla människor, från alla minoriteter, ska komma till festivalen och känna sig bra och bekväma.” Hon säger också att Festival Clin d’Oeil är säkrare nu, men det betyder inte att alla problem försvinner.

Festivalens direktör, David De Keyzer, adresserade introduktionen av det säkra utrymmet och erkände att tidigare säkerhetsåtgärder var otillräckliga. ”Samhället och individuellt beteende har förändrats. Det har blivit mer individualistiskt och det finns inte längre respekt för andra. Det är synd, denna ståndpunkt borde inte finnas,” beklagade han och betonade den föränderliga karaktären av festivalens säkerhetsfrågor.

Frank Chetrit, som koordinerar säkerhetsteamet för döva, säger att samarbetet med Parenthèse har varit fördelaktigt för att avvärja potentiellt farliga situationer.

Mathieu Lambert, chef för hörande säkerhetsteamet, diskuterade de utmaningar som möttes på grund av språkbarriären och de åtgärder som vidtagits för att hantera dem. ”Det var många diskussioner med de ansvariga för Clin d’Oeil-festivalen. Vi kunde ha två workshops där vi fick information om dövkultur för att mildra rädslor vi kan ha haft,” förklarade han. Närvaron av tolkar har varit avgörande för att underlätta kommunikationen mellan säkerhetsteamet och de döva festivalbesökarna.

Trots de positiva framstegen förblir festivalbesökarnas åsikter blandade. Vissa känner att de förbättrade åtgärderna har ökat deras känsla av säkerhet, medan andra fortsätter att uppleva problem. Integrationen av Parenthèse och de samordnade insatserna för att hantera säkerhetsfrågor markerar en betydande utveckling i festivalens strävan att skapa en tryggare miljö. Med fortsatt fokus och förbättring strävar Clin d’Oeil-festivalen efter att säkerställa att alla deltagare kan njuta av evenemanget utan rädsla.

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *