Skottlossning vid Deaf International Party

Foto: GdS Trapani

Lördagen den 13 juli i Salerno, Italien, inträffade en skottlossning under evenemanget Deaf International Party, där tre döva personer skadades.

Bakgrund

Händelsen ägde rum på lördagskvällen, runt kl. 23:30 på hotellet där Deaf International Party ägde rum. Intill anordnade en italiensk döv motorcykelklubb, Deaf Bones Motorcycles, ett annat evenemang. Gaetano och Raffaele Ciccarelli, två döva bröder från Neapel, närmade sig motorcyklisterna för att fråga om de kunde vara med. När ledaren för motorcyklisterna nekat bröderna, urartade situationen.

En av bröderna tog då fram en 9 mm pistol och avlossade tretton skott utomhus, i ett försök att träffa motorcykelklubbens ledare. Tre personer skadades. Den ene föll ner utanför hotellet och de två andra hann gå in i hotellets lobby innan de kollapsade. Detta skapade panik hos festivaldeltagarna. Därefter flydde de två bröderna. De tre som skadades fördes till sjukhus. För att förtydliga det hela så hade skjutningen inget med festivalen att göra men händelsen eskalerade och påverkade festivalen.

Efter 24 timmars flykt överlämnade bröderna sig hos polisen.

Uppdatering

De tre personerna som skadades var 53-årige Ettore Crò, 58-årige Vincenzo Spera, och en annan 53-åring vars namn är okänt. Ettore och Vincenzo skadades kritiskt. På måndagen den 5 augusti avled Ettore av skottskadorna i bröstet, nyckelbenet och buken. Vincenzo gick bort förra fredagen, den 9 augusti, av skador på buken och armen.

Gaetano Ciccarelli är nu satt i husarrest, medan Raffaele Ciccarelli, som enligt uppgifter avlossade skotten, hålls fängslad i Salerno.

Åklagaren anklagar nu bröderna för dubbelmord, försök till mord, samt olagligt innehav och bärande av skjutvapen. En utredning över händelsen pågår för närvarande.

Det Italienska Dövförbundet (ENS) uttryckte sin chock och oro efter skottlossningen. De fördömde våldet och det olagliga vapenanvändandet samt betonade vikten av säkerhet vid evenemang. ENS hoppas att sådana händelser aldrig kommer att inträffa igen och fortsätter att arbeta för att säkerställa trygga festivaler för dövgemenskapen.

Dövas världsförbundet (WFD) stödjer detta budskap och har erbjudit hjälp i utredningen av skottlossningen.

Skrivet av Jos de Winde, Dnieuws

Översatt och redigerad av Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *