Deaf Ninja i final i amerikanska programmet Ninja Warrior

Foto: thedeafninja.com

Kyle Schulze, även känd som ”Deaf Ninja”, har gjort intryck i årets säsong av ”American Ninja Warrior”. I säsongens upplaga var Kyle med för åttonde gången och den här gången lyckades han nå finalen, där han till slut föll i vattnet.

I programmet Ninja Warrior springer de tävlande genom en fysiskt krävande hinderbana. Klarar man hela banan få når man en buzzer, det vill säga man kan trycka på en knapp. När Kyle genomförde semifinalen tävlade han mot Jesus Capote. Inför loppet visade Jesus sin respekt genom att teckna ”Gud välsigne dig” till Kyle, som glatt svarade på samma sätt. Under loppet navigerade Kyle självsäkert genom de första hindren medan Jesus föll i vattnet. Kyle hedrade sin motståndare med en applåd innan han fortsatte och lyckades nå buzzern och därmed kvalificera sig till final.

Finalen var i Las Vegas den 19 augusti och Kyle lyckades ta sig genom flera hinder innan han slutligen föll i vattnet på ett av de sista momenten. Trots detta visade Kyle ingen besvikelse. I en intervju efter loppet uttryckte han sin glädje över att ha lyckats med två buzzers under säsongen, en prestation som han arbetat hårt för att uppnå.

Kyles resa i ”American Ninja Warrior” visar på styrka, uthållighet och människans oändliga potential. Med sina framgångar vill han visa att dövhet inte är ett hinder för att nå sina drömmar, utan snarare en kraft. Via sina sociala medier sprider Kyle budskapet att ingenting är omöjligt, oavsett vilken funktionsvariation man har.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com 

www.teckenrapport.se 

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *