Svensk bronsmedalj vid Bowling EM

Den 12:e upplagan av Europamästerskapen i bowling pågår för närvarande i Belgien. Sverige har skickat ett lag bestående av sex spelare, tre kvinnor och tre män. Turneringen har redan gett en bronsmedalj till Emma Sätterlund och Mairi Shadabi.

De svenska damerna Emma Sätterlund och Mairi Shadabi inledde mästerskapet med en imponerande grundserie i 2-manna där de tillsammans samlade 2200 poäng, med ett snitt på 183,33 poäng per serie. Prestationen tog dem vidare till semifinalen där de förlorade mot Frankrike med knappa 350–367 poäng. Frankrike vann finalen mot Ukraina som kom tvåa medan Sverige delade på tredjeplatsen med ett till ukrainskt lag.

I 3-mannaspelet lyckades de svenska damerna dock inte nå finalen, då de slutade på en sjätte plats.

I singel ligger Emma på nionde plats, medan Mairi befinner sig på tolfte plats av totalt 52 spelare. Båda har därmed gått vidare till Mastersfinalen som spelas nu på lördag den 17 augusti och sänds på mästerskapets YouTube kanal.

För de svenska herrspelarna blev mästerskapet en större utmaning, där de placerade sig mellan 16:e och 44:e plats i singel, 26:e plats i 2-manna samt 12:e plats i 3-manna. Det innebär att ingen gick vidare till Mastersfinalen.