Hörselveckan pågår för fullt

Foto: HRF

Hörselveckan är en årlig händelse organiserad av Hörselskadades Riksförbund, HRF, för att uppmärksamma de 1,5 miljoner hörselskadade i landet och driva opinion för ett hörselsmart samhälle. Målet är att alla hörselskadade ska kunna leva i full delaktighet och jämlikhet. Årets Hörselvecka äger rum den 14–20 oktober med firande av Hörselskadades dag den 19 oktober.

Nu pågår Hörselveckan för fullt. Under veckan arrangerar flera av HRF:s distrikt och föreningar runt om i landet aktiviteter och evenemang. Dessa inkluderar hörseltester som är gratis, föreläsningar och utställningar. I Norrtälje, Stockholms län, kommer det exempelvis att hållas en föreställning med teatergruppen ”Hipp-Happ”, samt aktiviteter som allsång och prova på-stationer. I Jönköping anordnas en föreläsning av Helene Olausson, där hon berättar om sin tinnitusresa.

Dessa är bara några av de många arrangemang som händer under Hörselveckan. För mer information vad som ha arrangerats och ska ske finns på HRF:s hemsida.

Hörselveckan är ett tillfälle att öka medvetenheten om hörselskador och verka för en mer inkluderande och hörselsmart värld.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *