Attendo öppnar två nya teckenspråkiga gruppbostäder

Foto: Linnea Karmgård

Attendo har meddelat via sina sociala medier att de planerar att öppna två nya teckenspråkiga gruppbostäder, en i Stockholm och en i Eskilstuna.

Biträdande verksamhetschefen för företaget Attendo, Linnea Karmgård, berättar att de är glada över att få öppna två nya gruppbostäder och att det kommer att vara teckenspråkig miljö i båda bostäderna.  Att det blev i Stockholm och Eskilstuna är för att Attendo redan har gruppbostäder där i deras regi. De nya gruppbostäderna blir en så kallad systerverksamhet. Linnea berättar att det finns många fördelar med att ha en systerverksamhet nära sig – bland annat att kunna samarbeta mellan de olika verksamheterna.

Gruppbostäderna är för personer som har ett LSS-beslut, personkrets 1. Eftersom dessa bostäder är teckenspråkig miljö så bör de boende vara döva, ha hörselnedsättning eller på något sätt ha nytta av att använda teckenspråk. All personal vid boendena är antingen döva, CODA eller fullt teckenspråkiga, vilket gör att en naturlig teckenspråkig miljö kan garanteras till de boende. Attendos två verksamhetschefer är hörande men behärskar teckenspråket fullt ut och Linnea själv är döv. För att söka till Attendos gruppbostäder ska man kontakta Attendo.

Framöver siktar Attendo på att även öppna ett äldreboende i Stockholm eftersom efterfrågan är så stor.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *