Den efterlyste mördaren har hittats död

Foto: Lewiston Maine Police Department

Den efterlyste mannen för masskjutningen i Maine förra veckan, Robert Card, har nu hittats död.

Masskjutningen i Maine i onsdags ledde till 18 döda och 13 skadade. Av de 18 döda var fyra döva. Robert Card pekades ut som misstänkt och var på flykt. Polisen gjorde en efterlysning på honom. Över 80 FBI agenter och kustbevakningspersonal sökte efter honom. Jakten skapade oro hos folket i staten Maine.

Först i fredags kväll fann polisen honom död, med två skjutvapen bredvid sig i en olåst släpvagn vid en återvinningscentral. Robert hade dött av en självförvållad skottskada. Återvinningscentralen där Robert låg ligger ungefär 15 minuters körning från de platserna där masskjutningarna skedde.

Robert hade haft någon form av anställning hos återvinningscentralen men han hade slutade där självmant. Polisen förstår inte varför han valde att skjuta sig själv på sitt gamla jobb.

2002 tog Robert värvning till i militären som reservofficer och han beskrevs som skicklig i användning av skjutvapen. Robert var dessutom en certifierad instruktör i skjutvapen. Enligt ett internt polismeddelade har Robert varit intagen på en anläggning för mentalvård i två veckor. Anledningen var att det har inkommit rapporter om att Robert hörde röster och hotade med att utföra en skjutning vid en militärträningsbas. Dock stod det inget i polisens meddelande om behandlingen och hur Robert mådde efter behandlingens två veckor.

Polisen berättar att Roberts familjemedlemmar har hjälpt till med utredningen och misstänker att han kan ha letat efter sin exflickvän vid ett av de två ställena. Enligt polisen fanns det en papperslapp till Roberts son hemma hos Robert. På lappen stod det bland annat bankkontonumret och kod till Roberts mobil. Mobilen hittades i en vit Subaru tillsammans med ett vapen som identifierades som Roberts.

President Biden sa efteråt i X att han kommer att fortsätta göra allt i hans makt för att avsluta denna epidemi av skjutvapenvåld.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *