Döva Julio Sims ställer ut konst i West Hollywood

West Hollywood är känt för sin kreativa anda och sin konst. Ett inslag i staden är ett utomhusprogram som tillfälligt installerar konstverk på stadens mittstråk, i parker och på digitala reklamskyltar längs Sunset Boulevard. Dessa konstverk kan vara skulpturer, muralmålningar, digitala verk och andra utomhusinstallationer. Konstverken finns vanligtvis på plats mellan sex månader och tre år.

För de konstnärer som vill bidra till stadens konstscen har det varit möjligt att lämna in projektansökningar fram till den 30 juni 2023. I West Hollywood finns en kommitté för kons och kulturfrågor. Under den finns en särskild kommitté för utomhusprogrammet som granskar och intervjuar konstnärerna och dess verk innan de väljs ut.

Döva Julio Sims har blivit utvald att få ställa ut sin konst mellan den 22 september till den 10:e januari 2024. Konstverket är en installation som heter Falling on Deaf Ears. Det är en fristående skärm-mural som mäter nästan 1,8 meter i höjd och 6,7 meter i bredd samt är 30 cm djup. Konstverket visar personer som använder amerikanskt teckenspråk, ASL för att uttrycka ”Vad händer om ett träd faller och ingen hör det?”. Julio har utformat konstverket så att det ger en illusion av rörelse som kommer att vara synlig från utsidan av byggnaden.

Julio Sims är en professionell konstnär baserad i Los Angeles. Han har ställt ut konstverk vid både offentliga och privata utställningar nationellt och har flera permanenta offentliga konstverk i sin samling.
 
Mona Riis
nyhet@teckenbro.com
image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *