Funkas inkluderingsbarometer ger guld till SPSM

Foto: Funka

Funka arbetar med tillgänglighetsfrågor gällande bland annat innehåll, design och digitalteknik. Nyligen publicerades en rapport om hur den digitala tillgängligheten ser ut hos de olika offentliga sektorernas webbplatser. Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, är en av de som toppar listan.

Årets inkluderingsbarometer visar att endast 309 av 1784 webbplatser uppfyllde alla utvalda testerna. Testerna var baserade på Axe-cores tillgänglighetstester. SPSM är en av de som uppfyllde alla tester och tilldelades därmed guld. Resultatet visar att 83% av alla webbplatserna brister i tillgänglighet på något sätt.

Syftet med Funkas inkluderingsbarometer är att få en bild av hur den digitala tillgängligheten är hos de olika offentliga sektorernas webbplatser. Målet är att dessa sidor får ett verktyg för att både se hur de själva utvecklas och samtidigt jämföras med de andra sidorna. Barometern skapar dessutom möjligheter till nätverkande och lärande. Det kan leda till ett mer inkluderande samhälle som är nödvändigt för att förhindra någon från att hamna i digitalt utanförskap.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *