Hjälmar med 5G teknik i visiret

Foto: Pixabay

De döva och hörselskadade spelarna i det Amerikanska fotbollslaget Gallaudet University Bison i USA använde i lördags den 7 oktober en fotbollshjälm med 5G-anslutning. I hjälmens visir finns små linser där spelarna kan se meddelanden från tränaren.

Hjälmen har utvecklats av ett företag i samarbete med Gallaudet University Bison, där målet är att inkludera spelarna mer i idrotten. Lagets huvudtränare Chuck Goldstein berättar att de döva och hörselskadade spelarna har utmaningar på planen när de spelar match, som kan underlättas av denna hjälm. En sådan utmaning kan bland annat vara att göra snabba förändringar under spelets gång. Nu kan istället Chuck skicka meddelandet i hjälmen till lagets quarterback och öka chanserna att göra snabba förändringar.

Lagets quarterback, Trevin Adams tror att hjälmen kan komma till hjälp för att få deras offensiv att bli snabbare när informationen ses i linsen. Spelarna behöver därmed inte springa fram till tränaren för att få informationen.

I lördags spelade laget för första gången match med hjälmarna och lagets startande quarterback Brandon Washington berättade att hjälmen hjälpte dem att kommunicera snabbare, att han inte behövde titta på tränaren vid kantlinjen utan kunde se i hjälmen vad tränaren ville att de skulle göra.

Under nuvarande säsong kommer inte hjälmarna att användas mer, utan laget ska nu vara med och utvärdera hjälmarna tillsammans med företaget. Brandon säger att han hoppas att de kommer att få använda hjälmarna fler gånger.

Jade Osbeck & Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *