Kloster renoveras till nytt utbildnings- och bostadscenter för döva

Foto: Adobe stock

Deaf Academy i Exmouth, i södra England renoverar en tidigare klosterbyggnad i Long Causeway. Det nya centret, Fearnside House, kommer att fungera som ett bostads- och utbildningslokal med 10 platser för döva studenter mellan 19 och 25 år.

Namnet Fearnside House är tillägnat Anita Fearnside, en lokalbo som lämnade en betydande donation till den välgörenhetsorganisation som möjliggjorde köpet av byggnaden.

Sedan Deaf Academy flyttade till Exmouth 2020 har studentantalet ökat avsevärt, varför man nu renoverar klosterbyggnaden för att tillmötesgå det ökade studentalntalet. Sylvan Dewing, rektor för Deaf Academy, uttrycker sin tacksamhet gentemot donatorerna som gjort detta möjligt.

Fearnside House kommer att kunna ge unga vuxna de verktyg och stöd de behöver för att förbereda sig för självständigt boende och arbete. Deaf Academy har utvecklat en kursplan för studenter över 19 år, med fokus på att utveckla deras färdigheter och förbereda dem för arbetslivet och vuxenlivet. Målet är att hjälpa studenterna att bli självsäkra, oberoende och stolta över sig själva samt att kunna bidra positivt till samhället.

För att stödja detta projekt har välgörenhetsorganisationen lanserat en insamlingskampanj. Den 21 oktober kommer Deaf Academy att öppna sina dörrar för allmänheten och visa upp sitt nya Campus. Där erbjuder de gratis prov på brittiskt teckenspråk samt information om dövsamhället.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *