Ny rektor till Manillaskolan

Foto: Linkedin

Nu är det klart att Niro Salih blir ny rektor på Manillaskolan, det skriver SPSM på sin hemsida. Teckenrapport berättade i februari om att den nuvarande rektorn på Manillaskolan, Torun Persson, avslutar sitt uppdrag när förordnandet går ut. Enligt Manillaskolans intranät har verksamhetsområdeschefen för specialskolan SPSM, Niklas Anderberg, fattat beslut om att anställa Niro, som får ta över uppdraget efter Torun.

Niklas Anderberg berättar på intranätet att Niro har mer än tio års erfarenhet som rektor inom grundskola och anpassad grundskola. Han menar att Niro kommer att lyckas bra i rollen som rektor utifrån sina mångåriga erfarenheter, förmågor och färdigheter.

Niro har jobbat som biträdande rektor på Futurum F-9 i Håbo, rektor på Ängskolan 7–9 i Sundbyberg och är just nu rektor på Källtorpsskolan i Järfälla.

På Linkedin beskriver Niro sitt ledarskap med tydlighet och struktur. Han tycker bland annat om rak och öppen kommunikation, pedagogiskt ledarskap, socialkompetens och elevinflytande.

Det är oklart kring Niros kunskaper om teckenspråk, döva och dövkultur.

Niro kommer tillträder sin tjänst på Manillaskolan den 5 augusti i år.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *