Silver vid Orienterings VM för döva

Foto: SDI

Igår inleddes tävlingarna vid Orienterings VM för döva och Sverige knep direkt sin första medalj. Nils Forsberg Grundström tog igår silver i individuell sprint under Orienterings VM för döva som arrangeras i Stockholm.

Trots strul i starten behöll Nils psyket och sprang in på andra plats på tiden 13:17 min. Förbundskapten Curt Ljungberg berättar att en arrangörsmiss gjorde att Nils karta var borta vid starten, så Nils fick en ny starttid och fick därmed vänta i nästan 40 minuter. Ett annat land har lämnat in en protest som Curt inte är orolig för då tävlingsledaren Oleg Lavryk intygat att han var vid starten och såg vad som skedde och därför inte kommer att godkänna protesten.

De övriga svenskarna Frej Fredman och Rihards Darzins slutade på 7:e respektive 8:e plats.

I den individuella damsprinten sprang Petra Eklund och Julia Gezelius in på 11:e respektive 15:e plats.

Idag torsdag springer Nils Forsberg Grundström och Petra Eklund supersprinten som börjar kl 15. I supersprinten springer deltagarna som är i par, tre gånger växelvis.

Sveriges landslagstrupp består av Petra Eklund, Julia Gezelius, Frej Fredman, Rihard Darzins, Jesper Melin och Nils Forsberg Grundström. Förbundskapten är Curt Ljungberg som själv är en meriterad orienterare. 

Följ tävlingarna via Svensk Dövorienterings sociala medier.

Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *