En döv bland dansarna i föreställningen Don’t, Kiss .Skånes

Foto: AdeY, Skånes Dansteater

Sommaren 2022 turnerade Skånes Dansteater med dansföreställningen ”Don’t, Kiss .Skånes” utomhus i Skåne och Köpenhamn. Nu återvänder föreställningen inomhus på Skånes Dansteater med premiär i mars 2024. Föreställningen har utvecklats sen 2022 och involverar nu en större ensemble på tio dansare varav en är döv.

Den döva dansaren som är med i denna föreställning heter Panos Paraschou och kommer från Grekland. Panos har studerat vid en dansskola i Grekland och vid en dansakademi i Österrike.

Föreställningen skapades av Fabio Liberti redan 2018 och då var den i duett. Skånes Dansteater har nu utvecklat föreställningen till att omfatta fler dansare. Koreografin utforskar fysiska och emotionella aspekter av mänskliga relationer med särskild fokus på tillit och kommunikation mellan dansarna. Dansen involverar en konstant fysisk kontakt, symboliserad genom en kyss, vilket kräver både följsamhet och kontroll från dansarnas sida. Genom denna fysiska närhet utforskar föreställningen teman som kärlek, jämlikhet och de komplexa motsägelserna i relationer. Föreställningen visar att vi människor längtar efter bekräftelse och ömhet men samtidigt blir vi frustrerade över att det begränsar oss.

Föreställningens längd är 50 min och har nypremiär den 23 mars på Skånes Dansteater.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *