Döva bröder från Nicaragua legender inom bodybuilding

Foto: Oswaldo Rivas, AFP

Två döva bröder, tidigare mästare inom bodybuilding från Nicaragua, har blivit legender inom sin sport på sociala medier i en ålder av sextio. Walter och Arturo Perez har inspirerat och tränat en hel generation unga bodybuilding-entusiaster.

Det är nästan femtio år sedan de döva bröderna Walter och Arturo började träna genom att lyfta stenar för att bygga sina muskler i Nicaragua. Idag driver de ett gym som ligger i Santa Teresa, som ligger cirka 50 km söder om huvudstaden Managua. Under senare år har bröderna etablerat sig på sociala medier som ”Hercules Brothers” och ”Bodybuilding-Grandfathers”.

Walter är 61 och Arturo 60. De växte upp i en fattig familj och mötte ofta trakasserier och fysiska attacker på grund av sin dövhet. Men inget har hindrat dem från att följa sin passion för bodybuilding, där de vänt sina utmaningar till styrka. Genom åren har de tränat hårt och tävlat både nationellt och internationellt, vilket resulterat i 16 medaljer och cirka tjugo troféer vid olika tävlingar i Nicaragua och Centralamerika mellan åren 1988 och 2010.

Genom sociala medier-plattformar som TikTok har bröderna Perez också fått en stor följarskara, med över 175 000 följare på bara fem månader. I deras videor delar de inte bara sina träningsrutiner utan även recept på shakes, vilket har gjort att de nått en bredare publik.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *