Apples podcast-app utökar sin tillgänglighet

Foto: Apple

Apples podcast-app kommer snart att ha automatiska undertexter. Funktionen kommer att vara tillgänglig för iPhones med version 17.4 av iOS-operativsystemet. Efter att ett podcastavsnitt publicerats kan avsnittet textas genom automatisk taligenkänning. Detta rapporteras av olika bloggar, inklusive Apples egen.

Undertextningen aktiveras med en knapptryckning, precis som i Apples musikapp. Det kommer också att vara möjligt att klicka på en specifik del av podcasten och spela upp ljudet från den delen med undertexter.

Nya podcasts kommer att prioriteras, men äldre podcasts kommer också att erbjudas i skriftlig form senare. För nya avsnitt måste transkriptioner vara tillgängliga inom 24 timmar från iOS 17.4.

Podcastleverantörer som redan har egna transkriptioner kan också lämna in dem direkt, vilket gör automatisk undertextning onödig. Det kommer också att bli möjligt för podcastskapare att ladda ner och förbättra den automatiska undertextningen.

Podcasts kommer också att kunna läsas endast som transkriptioner utan att lyssna. Transkriptionerna kommer att vara tillgängliga för podcasts på tyska, engelska, franska och spanska. Dessutom kommer det att vara möjligt att söka i transkriberingarna.

Operativsystemet iOS 17.4 är för närvarande i testfasen och förväntas släppas officiellt i mars.

Wille Felix Zante, Taubenschlag

Översatt och redigerad av Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *