Coldplay fortsätter inkludera teckenspråk i sina konserter

Foto: Atlantic Records

I Singapore höll det brittiska rockbandet en konsert och bandets sångare Chris Martin överraskade fansen genom att använda teckenspråk vid framträdandet. Det oväntade draget fick hyllningar från fans runt om i världen.

Teckenrapport har tidigare berättat om Coldplays konserter som inkluderar döva genom att låtarna teckenspråkstolkas. I somras tolkades deras konsert i Sverige, i januari tolkades konserten i Filipinerna. Nu var det Singapores tur. Den här gången framförde sångaren Chris Martin två av låtarna själv på teckenspråk.

Chris fick hjälp av två döva artister att översätta två låtar till teckenspråk; ”Something Just Like This” och ”Hymn for the Weekend” till teckenspråk. En av de två döva artisterna berättade sedan för tidningen The Strait Times att resultatet inte blev perfekt men hon betonade att det inte handlade om att ha perfekt teckenspråk utan om att ge döva en inkluderad upplevelse.

Många fans skrev på sociala medier och beundrade och tackade Coldplays engagemang att göra konsertupplevelsen mer tillgänglig för alla. Ett fan delade en video på Instagram där Chris tecknade och skrev ”Hur ska vi någonsin gå vidare från den här upplevelsen?” har redan samlat över 40 000 likes. Ett annat fan skrev ”Han sjöng på engelska, sjöng på filippinska, sjöng på koreanska, och nu på teckenspråk!”

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *