Den nya karaktären i den animerade serie ”Silly Sundays” är döv

Foto: Cartoon Network

Cartoonito är en känd TV-kanal för barn i bland annat Storbritannien, Italien, Spanien och i Mellanöstern. Nyligen släppte kanalen en ny karaktär i den animerad serien Silly Sundays. Den nya karaktären är Vicky, en figur med hörselnedsättning som använder teckenspråk.

I den arabiska versionen av serien är Vicky dubbad av Rein Soleh, som själv bär hörapparat och använder teckenspråk. Att Cartoonito använder Rein visar på kanalens engagemang för att skildra olika perspektiv och upplevelser.

Silly Sundays är en serie för hela familjen. Den tar tittarna till de dagar då familjen samlas för att spendera tid tillsammans utanför skola och arbete. Serien är inte bara en källa till glädje utan har också ett viktigt budskap om att fira varje barns unika jag. Genom att lyfta fram teman som inkludering, individualitet och originalitet, skapar serien en miljö där alla barn kan känna sig sedda och accepterade.

Genom äventyren i den färgglada och livliga kustbyn, känd som Söndagsbyn, inspirerar ”Silly Sundays” barn att omfamna mångfald, fira olikheter och sprida godhet i sina samhällen. Fler karaktärer som kompletterar Vicky’s historia introduceras i serien. Där finns Sonia, Mel, Hugo och deras familjemedlemmar. Var och en av dessa karaktärer tillför sin personlighet till berättelsen och hjälper till att förmedla seriens budskap om empati och acceptans.

Cartoonitos satsning på att främja inkludering och självuttryck genom denna serie visar deras fortsatta engagemang för att skapa positiva och meningsfulla upplevelser för barn över hela världen.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *