Det här är svenskt teckenspråk-serien sprids till det tredje nordiska landet

Foto: Døvefilm

Det här är svenskt teckenspråk är en programserie som producerats av Dramaski till UR. Serien har blivit en stor succé och nu planeras en tredje säsong. Programmet blev så populärt att det har producerats i både Norge och Danmark.

Det här är svenskt teckenspråk är ett program som fokuserar på själva språket, bland annat om hur språket har förändrats genom tiderna. Programmet reder också ut olika skillnader mellan svenskt teckenspråk och andra länders teckenspråk och vad vårdat teckenspråk innebär. I programmet blandas faktainslag med humorinslag. Den första säsongen av Det här är svenskt teckenspråk hade premiär i Sverige 2021 och den andra säsongen året därpå, 2022. Programledare för båda säsongerna är Magnus Ryttervik. Totalt har serien åtta avsnitt om ungefär 20 minuter som fortfarande finns tillgängliga på UR Play. En tredje säsong produceras just nu.

Dette er norsk tegnspråk hade premiär på norska teckenspråksdagen den 25 mars 2024 och är producerat av Døves Media. Programledaren i den norska varianten är Johanna Asprusten. Serien kan man se på tevekanalen NRK1 och NRK Tegnspråk samt på NRK TV.

Det her er dansk tegnsprog har nyligen haft sin premiär, på danska teckenspråksdagen den 11 maj 2024. Serien producerades av Døvefilm med den danska programledaren Gertrud Magnusson. Serien kan man se på tevekanalen DR2, samt via Døvefilms hemsida, deaftv.dk.

Nu återstår att se om de övriga nordiska länderna, Finland och Island, hakar på och gör sina varianter av Det här är svenskt teckenspråk.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *