Döv balettdansös från Kenya trotsar fördomarna

Foto: Adobe stock

Sjuttonåriga Gorrety Akinyi från ett slumområde i Kenyas huvudstad Nairobi har trotsat fördomarna och studerar nu balett. Gorrety är den enda döva eleven i klassen och har hittat strategier för att klara utbildningen. Utbildningen ges av Project Elimu och Gorrety började där under pandemin.

Gorretys hörande klasskamrater funderade först hur Gorrety skulle klara av att dansa balett eftersom hon är döv. Gorrety har tillsammans med projektets grundare Michael Wamaya skapat strategier, som att hon först tittar på vad de andra gör innan hon själv dansar.

Idag är Gorrety vän med sina balettkamrater som lärt sig några tecken, så pass att de nu kan föra enklare konversationer med varandra.

Balettläraren Erick Mwangi berättar för Africa Global Village att inkluderingen är viktig i projektet. Han säger att du inte kan märka att ett barn är annorlunda när de dansar, eftersom de då dansar tillsammans som ett team. Erick lyfter fram att ungdoamarna har lärt sig att respektera och älska varandra samt att dela med sig av det de har.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *