Teckenspråk i fokus på Sjöfartsmuseet Akvariet

Foto: Göteborgs stad

Den 18 maj öppnade Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg sina dörrar för evenemanget Teckenspråk i fokus. Det var en dag som bjöd på guidade visningar både på svenskt teckenspråk och tal. Syftet med dagen var att uppmärksamma teckenspråket och dövas livsvillkor.

Det var Teckenspråksforum i Göteborgs Stad som för tionde året i rad arrangerade evenemanget. I år var det första gången de höll till på det nyöppnade Sjöfartsmuseet Akvariet. Tidigare har de varit på Röhsska museet. Annika Heidlund, informatör på Teckenspråksforum berättade för Göteborg Stads tidning Vårt Göteborg att den nya placeringen gav en ny möjlighet att utforska livet i och runt havet genom de guidade visningarna. Annika menar att arrangemanget visar på vikten av tillgänglighet. Att fler ska kunna vara delaktiga och påverka.

Under dagen hölls tre guidade visningar med teckenspråkstolk. Guidningarna gjordes av utställningen ”Hav av historier”, som täcker 400 år av sjöfartshistoria. Dessutom visades museets största akvarium, korallhavet, där besökarna fick lära sig om koraller, hajar och andra arter.

Just nu och fram till den 9:e juni på Teckenspråksforums Youtubekanal erbjuder Teckenspråksforum föreläsningar som en del av firandet av det svenska teckenspråkets dag den 14 maj. Bland annat finns där föreläsningarna ”Döv projektledare i hörande miljö” och ”Min väg till inspektör som döv”.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *