Döv gör proffsdebut inom wrestling

Foto: Adobe Stock

Justin Marriott från Timberlea, Kanada, gör en professionell debut inom wrestling. Justin är döv och har byggt upp en persona inom wrestlingen där han är känd som ”Deaf Power” i ringen.

Redan vid tre års ålder utvecklade Justin sitt intresse för wrestling. 2021 började han träna med Dartmouths Kaizen Pro Wrestling, där hans alias ”Deaf Power” föddes.

Under ett evenemang i Dartmouth gjorde den nu 31-årige Justin sin professionella debut. Han hoppas att hans framträdande inte bara blir inspirerande utan också lärorikt för andra. Genom att vara den första döva professionella från kustprovinserna i Kanada inom wrestling och den andra döva i hela landet, vill Justin vara en förebild för andra och uppmana dem att följa sina drömmar oavsett hinder.

Huvudtränaren på Kaizen Pro Wrestling, Covey Steele, berömmer Justins förmåga att snabbt ta till sig information och anpassa sig till den icke-verbala wrestlingen. Covey menar att det är viktigt att man som tränare anpassar sig och kommunicerar på nya sätt, för att effektivt träna Justin. Själv berömmer Justin tränarna för deras stöd och tålamod.

Justins ambitioner sträcker sig bortom wrestlingen. Han tog nyligen examen från Kaizens akademi och hoppas kunna inspirera det döva samhället över hela världen. Med ett leende på läpparna säger han att han vill visa människor att de, precis som honom, kan övervinna hinder och göra det som de älskar.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *