Döv huvudrollsinnehavare i Marvels nya serie ”Echo”

Foto: Adobe Stock

I en av Marvels senaste serier ”Echo” kliver döva Alaqua Cox fram som huvudrollsinnehavare. Hon är 26 år och har tidigare haft en biroll i ”Hawkeye”. I ”Echo” återvänder karaktären Maya Lopez till sin barndomsstad för att konfrontera sitt förflutna och fortsätta sin kamp mot skurkar.

Alaqua delar upplevelser med sin rollfigur Maya och lyfter i serien fram de gemensamma trauman de upplevt i barndomen. Maya Lopez är döv och har förlorat ett ben, en situation som delas av Alaqua. Alaquas barndomsoperationer har format henne till den kämpe hon är idag.

Serien ligger i den mer realistiska sfären, likt ”The Punisher,” ”Daredevil,” och ”Hawkeye”. Vincent D’Onofrio, som medverkade i de två sistnämnda, har i ”Echo” en betydande roll som skurken Wilson ”Kingpin” Fisk. Rollfigurerna Fisk och Maya kommer att ha en djupare relation.

Alaqua genomför de flesta av sina actionscener själv och intygar att hennes idrottsliga förflutna har bidragit till hennes styrka. Efter att ha fått rollen tränade hon fem dagar i veckan med ett eget stuntteam, lärde sig koreografier och specifika rörelser.

”Echo” är betydligt mer våldsam än flera andra Marvel-produktioner. Seriens råare och mer realistiska ton är alltid förankrad i Mayas berättelse. Producenten Brad Winderhaum menar att detta är nödvändigt för att spegla Mayas karaktär, en person med en våldsam bakgrund som måste konfrontera även sina nära för att utvecklas och förändras.

Från den 10 januari kan man se serien på Disney+.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *