Sverige drar tillbaka sin anmälan till Deaflympics

Foto: SDI

Svenska Dövidrottsförbundet skriver i ett pressmeddelande att de drar tillbaka sin anmälan till Deaflympics nu i vinter. Anledningen är brist på information och förändring av tävlingsplats samt det rådande säkerhetsläget.

Nu i mars går den 20:e upplagan av Vinter Deaflympics i Turkiet. Platsen för tävlingarna meddelades så sent som i mars 2023, vilket gav en kort förberedelsetid för förbundet att boka resor och hotell. Dessutom har de exakta tävlingsplatserna flyttats, vilket försvårat planeringsarbetet och ökat utgifterna.

I dagsläget befinner sig svenskar i ett säkerhetsläge som är hotat av attentat. Utrikesdepartementet avråder resor till vissa områden i Turkiet, dock inte just området för Deaflympics tävlingar. Svenska Dövidrottsförbundet samt flera av de aktiva och ledarna känner dock en oro vilket gör att ett övervägande gjorts som lett till detta beslut.

Sverige är inte det första landet att dra sig ur tävlingarna. Tidigare har till exempel Finland, USA och Kanada tagit samma beslut.

Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *