Döv man attackerad av okänt djur vid flod

Foto: Adobe stock

Den Kenyanska tidningen The Star skriver idag den 22 april att en döv man attackerades i lördags av ett för honom okänt djur vid en flod. Mannen heter Mark Ogega och är 27 år gammal, han behandlas nu på ett sjukhus för skador på låren.

Det var vid floden Mogonga i Kenya som Mark kämpade hårt för att befria sin fot när det våldsamma djuret kämpade för att dra ner honom i floden. Under söndagen behandlade läkare på ett sjukhus i Ogembo Mark med motgift som en säkerhetsåtgärd. Läkarna har också undersökt om Mark är förgiftad och säger att Mark är utom fara nu.

Invånarna i byn har letat efter djuret längs flodbankerna, utan framgång. Eftersom Mark är döv har kommunikationen varit komplicerad och han har med gester försökt beskriva djuret som angrep honom som ett djur med fyra ben och med stora ögon. På sjukhuset har man visat foton på olika djur, utan att Mark kunnat identifiera djuret. Mark berättar att djuret klättrade upp från flodbanken och försökte binda honom med svansen när han kämpade emot. Djuret lyckades bara bita Mark innan han kom loss.

Dorcas Ogega, Marks mamma, berättade för journalisterna att hennes son var ute och passade familjens ko nära flodbanken när han kom springande efter det våldsamma angreppet. Han blödde och hans byxor hade rivits sönder under attacken. Dorcas och Marks farbror ordnade transport till sjukhuset.

Marks fru, Linet, vädjar nu till regeringen om hjälp för att få ihop pengar till sin mans behandling. De äldre byborna vill att naturvårdsorganisationen Kenya Wildlife Service hjälper till att spåra djuret och om möjligt att ge familjen kompensation. Barn som går till skolor i närheten riskerar sina liv dagligen genom att gå genom floden för att komma till Bombaba och Don Boscos grundskolor.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *