Döv misstänkt för mord på bonde i Nigeria

Foto: Adobe stock

En döv man har gripits av polisen i Ekiti, Nigeria, efter att ha anklagats för mord på en bonde vid Ipole Farm Settlement. Utredningen pågår för att klargöra omständigheterna kring det påstådda dådet.

Enligt vittnen hade den döve mannen, Sunday Alabi, försökt stjäla jordbruksprodukter från Sikirus gård och när han konfronterades av bonden eskalerade situationen till våld och då använde Sunday en machete mot Sikirus. Innan han dog hann Sikirus ropa efter hjälp och bönderna i närheten hörde honom. När de kom fram till hans bondgård så var det för sent. Han hade avlidit av bland annat ett djupt machetehugg i huvudet och halsen. Bönderna övermannade den misstänkte och överlämnade sedan honom till polisen. Sikirus död har väckt oro i samhället, och många invånare har krävt rättvisa i fallet.

Sunday Abutu, talesperson för polisen, bekräftade gripandet och meddelade att en utredning har påbörjats. Polisen håller för närvarande den misstänkte i förvar och kommer att vidta lämpliga rättsliga åtgärder efter att utredningen har slutförts.

Polisen i Ekiti säger att de utreder händelsen noggrant och säkerställer att rättvisa skipas. Det återstår att se om Sunday, kommer att åtalas och ställas inför rätta för mordet på bonden Sikiru.

Händelsen belyser behovet av att utreda brott omsorgsfullt och rättvist, oavsett de inblandades funktionsförmåga, och att samhället kräver rättvisa för offren. Polisen kommer att fortsätta att samarbeta med lokalsamhället för att säkerställa att rättvisa följs och att de skyldiga hålls ansvariga för sina påstådda brott.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *