En nästan påkörd dövblind man kräver ökad medvetenhet om trafiksäkerhet

Foto: Katie Griffin/CTV News Ottawa

Kevin Frost, en man från Ottawa som lider av Ushers syndrom – en sjukdom som påverkar både hörsel och syn, uttalar sig efter att ha undkommit en farlig incident i Orléans den här veckan. Frost, som har endast tre procent av sin syn och nio procent av sin hörsel, korsade Jeanne-d’Arc Boulevard och Youville Drive med sin servicehund Woody när de nästan blev påkörda av ett fordon.

Den femåriga chokladlabradoodlen, Woody, som är Frost’s livlina trycktes, plötsligt i korsningen, in i Frost, men båda klarade sig utan fysiska skador. Trots den nära påkörningen betonar Frost vikten av ökad medvetenhet om trafiksäkerhet och hävdar att han inte försöker straffa föraren utan snarare önskar en uppriktig ursäkt och ett positivt lärande.

Fordonet fortsatte efter incidenten, och trots att Frost inte kunde få registreringsnumret, har han gjort en polisanmälan. Lokala restaurangen The Bad Alibi bidrog med säkerhetsfilmer från händelsen, vilket inte visade själva påverkan men klargjorde att Woody stoppades vid korsningen.

Frost, en trefaldig världsmästare i kanadensisk skridskoåkning, har kämpat för tillgänglighet och medvetenhet om människor med servicehundar och andra hjälpmedel. Han understryker vikten av att ge extra tid och uppmärksamhet åt människor med servicehundar, käppar, rullstolar och äldre, och uppmanar allmänheten att ta några extra sekunder för att möjliggöra en säker övergång över gatan.

Det nära samtalet kommer bara några månader efter en annan incident där Frost nekades service av en samåkningsförare på flygplatsen i Ottawa på grund av sin servicehund. Frost har tidigare delat med sig av sin livshistoria i boken ”Deaf Blind Champion, A true story of hope, inspiration and excellence in sport and life,” och en del av intäkterna går till kanadensiska guidehundar för blinda.

Frost avslutar med att betona sin tacksamhet över att både han och Woody undkom fysiska skador och uppmanar samhället att vara mer medvetet och stöttande gentemot personer med funktionsnedsättningar.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *