Döva aktivister uppmanar WFD att vidta åtgärder

Foto: Adobe stock

Den 10 mars publicerade Instagramkontot @accesspalestine ett brev på engelska riktat till Dövas världsförbund (WFD). I brevet ber de WFD att vidta åtgärder för att skydda bland annat döva palestinier, kongoleser och stödja sudaneser genom att förse dem med nödvändiga resurser och hjälp. 

@accesspalestine är ett Instagramkonto där frivilliga personer översätter och delar innehåll om Palestina på olika länders teckenspråk så att döva runt i världen kan få del av vad som händer, på teckenspråk.

Hittills har WFD inte genomfört några konkreta hjälpåtgärder mer än att de har pratat med Palestinian Deaf Society. I brevet står det också att WFD måste erkänna våldet mot palestinierna.  

Enligt källor inom den amerikanska regeringen kommer det för närvarande inte att ske någon markattack från Israel i den södra staden Rafah på Gazaremsan. Den amerikanska regeringen har ännu inte sett till någon plan från Israel för att tillhandahålla säkerhet för de 1,4 miljoner palestinska civila i händelse av en sådan attack. Israel har också bekräftat att den israeliska armén ännu inte är redo för attacken och att det inte finns någon evakueringsplan ännu. 

Trots internationella påtryckningar vill Israels premiärminister Netanyahu fortfarande genomföra attacken. Han har inte sagt när det kommer att ske. Om attacken genomförs kan den humanitära krisen i Rafah förvärras avsevärt. Det finns i dagsläget få resurser där samt knappt någon mat eller dryck, precis som i övriga Gaza. 

Hittills har minst 31 000 palestinier dödats av Israel i Gazaremsan och på Västbanken, varav minst 12 300 är barn. Det finns minst 77 000 skadade palestinier, varav minst 8 600 är barn. Minst 8 000 palestinier saknas. Ungefär 8 800 palestinier sitter fängslade i Israel. 

Vid Hamas-attackerna i oktober dödades ungefär 1 100 israeler och minst 8 700 skadades. 128 israeliska fångar hålls fortfarande fängslade av Hamas. 

Jos de Winde, Dnieuws

Översatt och redigerad av Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *