Döva bland de döda i masskjutningen

Foto: Lewiston Maine Police Department

I onsdags kväll inträffade en masskjutning i staten Maine, USA. Masskjutningen skedde vid två ställen och ledde till 18 döda samt 13 skadade. Bland de identifierade återfanns döva personer.

Masskjutningen började i onsdagskväll runt 19-tiden, bowlinghallen Just-In-Time-Recreation. Sen fortsatte skjutningen vid baren Schemengees Bar & Grille, en bit bort.  Totalt dödades 18 personer, sju vid bowlinghallen, åtta vid baren och tre på sjukhuset, samt 13 skadades.

Minst fyra döva återfanns bland de dödade. Bryan MacFarlane, Joshua Seal, Steven Vozzella och Bill Brackett, namnen har bekräftats av deras anhöriga. De döva hade träffats vid baren för att umgås och spela Cornhole. Bryans syster berättade att de var nio döva som samlades vid baren och att de råkade vara på fel plats vid fel tid. American Deaf Cornhole, LLC, postade ett inlägg på sin Facebooksida där de framförde kondoleanser till Maines familjer och vänner, särskilt deras döva Cornhole-spelare.

Mannen som sköt heter Robert Card och är en 40-årig reservofficer vid den amerikanska armén. En annan officer sa att Robert betedde sig märkligt i juli när de var på träning vid U.S. Military Academy. De oroade då sig för hans säkerhet och bad polisen komma för att göra en bedömning.

Robert är nu efterlyst av polisen och är ännu inte hittad. Han söks både på land och i vatten. I Kanada har nu gränspersonalen ombetts vara extra observanta ifall Robert försöker ta sig över gränsen.

Statspolisen i Maine meddelar att Robert för närvarande är efterlyst för åtta mord. De tio andra offren är fortfarande oidentifierade men så fort de är identifierade kommer efterlysningen att öka till 18 mord. Robert är beväpnad och farlig. Han har inte heller något telefonnummer registrerat så det går inte att nå honom.

I staten Maine krävs inget tillstånd för att äga vapen. Vapeninnehav i staten är en långvarig kultur kopplad till en tradition av jakt och sportskytte. Masskjutningen är den 36:e i USA under 2023.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *