Döva får en ny spelupplevelse där ljud omvandlas till visuella ljus

Foto: Audio radar

För döva spelare har ljuden i datorspel länge varit en outnyttjad dimension av upplevelsen. Nu har ett holländskt företag, AirDrop Gaming, banat väg för en ny spelupplevelse som möjliggör att även döva kan ta del av denna aspekt av spelvärlden.

Det var VD:n för företaget, Tim Murphy, med sin bakgrund som radaroperatör i flottan, som skapade Audio Radar – ett verktyg som omvandlar surroundljud i spel till visuella ljus. Verktyget möjliggör för användare att visuellt uppfatta ljud i spelet genom en radarsignal som lyser upp olika kanaler runt skärmen med ljusstänger. Produktens slogan lyder ”See the sound” (Se ljudet).

”Vi vill ge döva spelare möjligheten att uppleva och dra nytta av ljudet i spel” berättar Tim.

Produkten har gått från att ha utvecklats i Tims eget garage till att nu nå marknaden med succé efter första marknadstesterna 2019. Företaget har redan skickat ut de första 200 enheterna med positiv respons. Audio Radar är kompatibel med flera spelkonsoler och kan förbeställas på företagets webbplats. För att visa upp produkten och erhålla stöd, kommer företaget att delta på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, USA. Logitech har redan gett sitt fulla stöd för enheterna.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *