Firade sin 500 000 följare på TikTok genom att lära sig ASL

Foto: Ashleymcbryde (Instagram)

Countrysångerskan Ashley McBryde sprider inte bara melodier utan också en känsla av inkludering och tillhörighet. I ett ögonblick som spreds som en löpeld välkomnade hon ett nioårigt fan upp på scenen efter att ha kommunicerat med hennes föräldrar på amerikanskt teckenspråk, ASL, för att säkerställa deras godkännande.

Det var inte det första tillfället som hon använde ASL. Under sina turnéer har Ashley börjat teckna några meningar från sin senaste låt, ”Light on in the Kitchen”. Hon förklarade på Instagram att många brukar fira på olika sätt när de når 500 000 följare som till exempelvis äta en jättemacka, dricka en massa öl. När Ashley nådde 500 000 följare på TikTok valde hon att lära sig ASL för att fira.

”Jag tänkte att det skulle vara trevligt att lära mig ASL på det sättet. Det gör något bra för andra människor, inte bara för mig själv,” sa hon på Instagram.

Även om Ashley vid sina framträdanden saknar resurser som teckenspråkstolkar på scenen eller videoväggar, vill hon göra rätt för sig genom att ägna en del av hennes framträdanden åt den icke-hörande gemenskapen. Ashley sa att det var för att låta dem veta att de syns och är välkomna och inkluderade.

Ashleys engagemang för inkludering går djupare än bara musiken. I en bildtext på Instagram bad hon om förlåtelse för sina eventuella misstag som nybörjare inom ASL och tackade sina fans för deras tålamod.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *