Döva involverade i stort narkotikahärva i Bangkok

Foto: Adobe stock

Polisens i Bangkok, Thailand har jobbat under täckmantel och utfört en stingoperation för att stoppa en narkotikahandel. Vid operationen arresterades en 53-årig döv kvinna, misstänkt för att ha använt andra döva för att distribuera metamfetamin.

Polismyndigheten i Bangkok fick ett tips om att ett knarkhandelsgäng använde döva individer för att leverera droger utan att involvera säljare. Den 10 maj genomförde därför polisen en så kallad stingoperation där de gick under täckmantel. De kontaktade en säljare och låtsade vilja köpa kristallmetamfetamin. Köpet skulle ske i Silent Community som är en lokal där döva brukar vistas. Efter en timmes övervakning anlände en thailändsk man på motorcykel och överlämnade en påse kristallmetamfetamin till polisen. Mannen kunde inte svara på polisens frågor och använde endast teckenspråk. Senare löste de kommunikationen genom att använda papper och penna.

Undersökningsteamet stötte på stora utmaningar på grund av mannens oförmåga att kommunicera verbalt. Metoden att använda döva individer för att leverera droger är ovanlig, så teamet fick tillbringa över två veckor med att samla ytterligare bevis. Bland bevisen framkom en misstänkt person, Prayoon, en döv kvinna. Teamet hade spårat henne under en längre tid innan de till slut kunde gripa henne. Vid arresteringen upptäckte polisen bilder i Prayoons telefon som visade droganvändning bland andra döva. Dessutom hittades kontaktuppgifter till misstänkta narkotikakurier samt meddelanden som indikerade regelbunden narkotikaförsäljning.

Under förhör erkände Prayoon alla anklagelser och medgav att hon sålt metamfetamin, men förnekade att ha sålt kristallmetamfetamin. Hon hävdade att hon tvingades att sälja droger och insisterade på att hon inte lurade andra döva att distribuera droger. Prayoon menade att deras deltagande var frivilligt och avslöjade namnen på två framstående distributörer inom narkotikahandeln, men vägrade ge ytterligare detaljer av rädsla för att förlora sina vänner.

Prayoon står nu anklagad för att ha konspirerat med andra för att begå allvarliga narkotikabrott och för att sälja droger.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *