Edmonton landskapsföretag övervinner språkbarriär för att anställa döva ukrainska arbetare

Foto: Adobe stock

Landskapsföretaget Jansen Group i Edmonton, Kanada, anställde en grupp ukrainare inklusive fem döva ukrainare. De ukrainska döva arbetarna lyfte fram mångfald och kommunikationsinnovationer. När man arbetar som ett team är kommunikation nyckeln.

En grupp ukrainska arbetare, varav fem är döva, har visat sig vara en ovärderlig tillgång för det kanadensiska företaget Jansen Group. Trots den initiala oron för kommunikation har besättningen överkommit dessa utmaningar och skapat en effektiv arbetsmiljö. Adam Jansen, företagets VD, betonar att de ukrainska arbetarna har kompetens och erfarenhet och han berättar om den positiva dynamiken i arbetsgruppen.

Att överbrygga språkbarriärer har varit en utmaning för företagets ledning. Adam Jansen, som inte talar ukrainska eller teckenspråk, berättar om deras lösning genom handsignaler och översättningsappar för att underlätta kommunikationen mellan de döva arbetarna och deras engelsktalande kollegor. Förman Jason Hilmoe noterar att dagens teknik, särskilt översättningsappar, har varit en snabb och effektiv resurs för att möjliggöra kommunikation.

Volodymyr Tymchuk, en hörselskadad ukrainare med lång erfarenhet inom landskapsarkitektur och den första ukrainska anställda i Jansen Group, uttrycker sin uppskattning över att arbeta för företaget och känner sig som en del av företagsfamiljen. Förman Hilmoe hyllar besättningen som en av de bästa han har arbetat med och önskar att de hade känt till den här möjligheten tidigare.

Adam Jansen betonar den inspiration de har fått från ukrainska arbetarna, särskilt efter att ha hört om deras resa från krig och deras förmåga att lämna allt bakom sig. Företaget har tagit en chans och satsat på mångfald och inkludering, något Jansen uppmuntrar andra företagare att göra.

Denna berättelse inte bara hyllar de positiva bidragen från ukrainska döva arbetare utan lyfter också fram de innovativa sätten att övervinna kommunikationshinder i arbetslivet, vilket är en viktig lärdom för andra företag som strävar efter mångfald och inkludering.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *