En dövägd pizzeria i Pakistan ökar sin popularitet

Foto: Adobe stock

I Karachi, Pakistan, har två döva bröder öppnat en liten pizzeria, The Hot’s and Spicy Pizza, och deras anställda är också döva. Pizzerian har ökat i popularitet sen öppnandet i maj.

Bröderna Noman och Yasir Muhammad säger att en anledning till att de äger pizzerian är deras tidigare dåliga erfarenheter av arbetssituationer.  På deras gamla arbetsplatser blev de inte erbjudna full lön och samtidigt fick de jobba mycket övertid. En annan anledning är deras passion för mat. De har utforskat olika platser och upplevt deras smaker för att hitta goda maträtter.

Pizzerian erbjuder olika pizzor som till exempel Tikka, Fajita och Pepperoni men även vegetarisk. Bröderna säger att kunderna inte besöker pizzerian på grund av medkänsla för de döva som jobbar där utan för smakerna och maträtterna som pizzerian erbjuder. En kund som precis har ätit rätten ”Matka Fries” som består av pommes frites i en liten lerkruka med Masala krydda strödda över tillsammans med ketchup och majonnäs, säger att rätterna på pizzerian är väldigt goda och dessutom är det väldigt bra priser på dessa rätter.

Yasir säger att genom bildandet av pizzerian kan de skicka ett positivt budskap till allmänheten – att döva kan jobba lika bra som hörande. Han minns ett tillfälle då en person var tveksam till att de verkligen kunde laga goda pizzor eftersom alla som jobbade där var döva. Då föreslog han att personen skulle testa en pizza och sedan säga sin åsikt. Personen beställde då en liten pizza men blev så imponerad av smaken att han köpte en stor pizza. Numera är han en stamkund.

Noman berättar att det känns bra att ha döva anställda eftersom kommunikationen flyter på bra. Dessutom vet de alla hur tuff arbetsmarknaden är för döva kring löner samt brist på samhörighet.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

#pizzeria #pakistan #dövägd #pizza #bröder

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *