USA och Ukraina vinnare VM i fotboll för döva

Foto: Malaysian Deaf Sports Association

Den 23 september till 7 oktober genomfördes det fjärde VM i fotboll för döva i Malaysia. Totalt deltog 19 herrlag och 5 damlag i mästerskapet.

På damsidan spelade alla lag mot varandra innan de kom till slutspel. USA vann samtliga matcher både i grundspelet och slutspelet och fick därmed VM-guld. I semifinalen vann USA över England med 10–1 medan Turkiet vann mot Polen med 2–1. I finalen spelade USA mot Turkiet där USA vann med 3–0. Totalt gjorde USA 36 mål på 6 matcher och släppte in endast 2 mål. Polen knep bronset efter att ha besegrat England med 7–0.

Herrarna spelarna först gruppspel som fördelades i fyra lag i varje grupp förutom en grupp som bestod av tre lag. I slutspelet spelades åttondedelsfinal, kvartsfinal, semifinal och sist final. Ukraina vann samtliga matcher förutom matchen mot Senegal som blev oavgjord. När det var dags för semifinal fick Ukraina återigen möta Senegal. Det blev återigen oavgjort, 1–1, efter fulltid. Matchen fick då avgöras genom straffläggning. Ukraina var snäppet vassare på straffarna och vann matchen med 7–6.

Senegal fick sedan ta emot bronset efter att ha vunnit med 2–1 mot Egypten, som förlorade sin semifinal mot Japan med 1–4.

Finalmatchen bestod av Ukraina och Japan och resultatet blev 2–1 till Ukraina som fick guld och därmed 4:e världsmästare i fotboll för döva.

Ordförande för Kenyas dövas fotbollsförbund, Stephen Waweru, säger nu att han hoppas på att få mycket sponsorer och stöd i landet för att kunna välkomna ett 5:e världsmästerskap i fotboll för döva i Kenya.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *