En säkerhetsvakt anföll en döv man med en ficklampa

Foto: Ch7

En döv man i Thailand blev brutalt misshandlad av en säkerhetsvakt. Incidenten fångades på övervakningskamera utanför en närbutik. Hela händelsen ägde rum den 5 januari runt 21:30.

Offret identifierades som en 59-årig döv man. En man i en röd tröja, senare avslöjad som säkerhetsvakt, attackerade 59-åringen efter att han parkerat sin motorcykel utanför butiken. Säkerhetsvakten misstolkade 59-åringens blick som hotfull och använde en ficklampa för att slå hans huvud. Attacken fortsatte utan avbrott, och 59-åringen blev sedan sparkad i ansiktet tills han föll ner.

Förövaren har ännu inte straffats. 59-åringens dotter har sökt hjälp via en Facebook-sida, där hon berättar att hennes pappa är trädgårdsmästare. Dottern berättar att 59-åringen åkte till närbutiken för att handla och parkerade nära ett övergångsställe. En säkerhetsvakt kom fram och eftersom 59-åringen var döv blev det missförstånd i kommunikationen vilket slutade med att säkerhetsvakten attackerade 59-åringen.

Ekkaphop Leurangprasert, grundare av Facebook-sidan där dottern sökt efter hjälp, uttrycker sin oro över händelsen och lovar att samordna med polisen i området för att påskynda fallet. Ekkaphop betonar att detta var en överdriven attack mot en funktionshindrad person. Utredarna har skickat en kallelse till säkerhetsvakten men ärendet har fördröjts. Ekkaphop uppmanar nu polisen att snabbt gripa förövaren och driva fallet vidare.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *