Engelsk barnteater om en döv björn

Foto: The Pied Piper Theatre Company & Deafinitely Theatre

I pjäsen ”Can Bears Ski” belyses hur döva barn upplever att vara i en hörande värld. Pjäsen, som bygger på författaren Raymond Antrobus egna erfarenheter, tar med publiken på en resa genom Lilla Björns vardag. Lilla Björn är döv och känner världen genom vibrationerna i golvet och ljudet av snö som knastrar mot marken.

Pjäsen, som är en dockteater för barn, spelas i Guildford i England nu fram till den 25 februari och presenteras av The Pied Piper Theatre Company och Deafinitely Theatre. I pjäsen blandas musik, brittiskt teckenspråk och talad engelska.

Skådespelaren Stefan Stuart, som porträtterar Pappa Björn, berättar för Sussex World att pjäsen, utöver sitt roliga innehåll, innehåller viktiga budskap om hur det är att vara döv. Pjäsen lyfter fram de utmaningar och glädjeämnen som uppstår i interaktionen mellan en döv individ och en hörande värld. Pjäsen skildrar hur en diagnos skapar en närmare relation mellan Lilla Björn och Pappa Björn och hur de tillsammans utforskar olika resurser för att underlätta Lilla Björns liv.

Genom pjäsen hoppas författaren och skådespelarna kunna öka medvetenheten om döva barns erfarenheter och betona vikten av förståelse och tillgängliga resurser. Publiken kommer att ges en inblick i en värld där teckenspråket definierar glädje och förståelse.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.co

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *