Finland drar sig ur Vinter Deaflympics 2024

Foto: SKUL

Finlands Dövas Idrottsförbund, SKUL, har i en överraskande vändning officiellt meddelat att de drar tillbaka sin medverkan i Deaflympics 2024. Vinter Deaflympics äger rum i Turkiet den 2-12 mars 2024. Beslutet grundas på bristfällig information från det Internationella Dövidrottsförbundet, ICSD, samt en växande oro kring arrangemanget.

Den finska delegationen, tillsammans med flera andra nationer, har pekat på allvarliga kommunikationsproblem med ICSD och den turkiska organisationskommittén. Trots att tävlingen bara är fyra månader bort, är viktiga detaljer som boende och program för varje idrott fortfarande oklara.

Oron kring arrangemanget beror dessutom på de plötsliga ändringarna av spelen, från de ursprungliga planerade platserna till en annan stad i Turkiet. Finlands Dövas Idrottsförbund uttrycker djup besvikelse över dessa omständigheter.

Beslutet från Finland sammanfaller med beslutet från de amerikanska och kanadensiska döva skid- och snowboardlandslagen att avstå från Deaflympics. Det visar att det är fler som uttrycker att det är viktigt med noggrann planering, säkerhet och öppen kommunikation för framtida evenemang.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *