Gammalt simrekord äntligen slaget

Foto: SDI

I den sprillans nya simhallen, Tinnerbäcksbadet, hölls helgens Linköping Water Games där svenska simmare samlades för att tävla. Bland de imponerande prestationerna bröt döva Rudolfs Stupans ett rekord som stått orört i 23 år.

Rudolfs Stupans, tävlande för klubben Polisensimning, simmade in på en imponerande tid av 1.08.83 på 100 m ryggsim. Tomas Andersson satte det tidigare svenska rekordet på 1.08.91 under Deaflympics i Rom 2001 vilket innebär att rekordet har stått orört i 23 hela år.

Vad som gör Rudolfs prestation ännu mer imponerande är den snabba återhämtningen mellan tävlingarna. Endast 20 minuter efter att ha avslutat 100 m frisim, på tiden 56,67, tog han sig an ryggsimsdistansen och bröt rekordet.

”Jag är glad för rekordet och det finns mer att hämta där i distansen. Jag simmade nyss 100 frisim så orken räckte…nästan!” berättar en glad och utmattad Rudolfs.

Förutom det fantastiska rekordet på 100 m ryggsim, visade Rudolfs form genom att även simma sitt årsbästa på 50 m frisim med tiden 24,81.

Teckenrapport har kontaktat Tomas Andersson och frågar hur det känns att någon har brutit hans 23-åriga rekord.  ”Äntligen! Jag är väldigt glad över att Rudolfs har slagit mitt rekord!” svarade han.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *