En CODA gripen för mord i USA

Foto: Adobe stock

I New York City har kroppsdelar från en 44-årig man hittats i en lägenhet. Nu är en 48-årig man gripen och anklagas för att ha dödat och styckat mannen. Den 48-årige mannen är Coda och heter Sheldon Johnson och var nära vän med 44-åringen. I april fälls domen.

Det fasansfulla fyndet gjordes i Highbridge-området i Bronx, när fastighetsförvaltaren Orlando Medina bad polisen undersöka en lägenhet. Det var på natten som en hyresgäst ringt Orlando efter att hon hört två skott och hört att någon skrek ”snälla döda mig inte, jag har familj”.

När polisen gjorde husrannsakan i Sheldons lägenhet hittades kroppsdelar i en frys. Efter en undersökning har man kunnat identifiera offret som 44-åriga Collin Small och att han dog av skott i huvudet. Collin är enligt bekanta nära vän till Sheldon och har varit den som stöttat Sheldon efter fritagandet från en tidigare fängelsedom. Den fängelsedomen avtjänade Sheldon i det ökända fängelset Sing Sing i New York i 25 år efter försök till mord och andra grova brott och blev fri så sent som i maj 2023.

Bara en månad innan styckmordet pratade Sheldon i en podcast om sin kriminella bakgrund och gängtillhörighet och berättade att han nu lämnat det kriminella livet bakom sig. Han förespråkade också för kriminalvårdsreformer.

Den 7 mars väcktes åtalet mot Sheldon och under rättegången fylldes domstolen av Sheldons supportrar, en av dem bar en jacka med texten ”specialiserad på felaktiga fällande domar.” Sheldons dom väntas komma den 2 april.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *