Ingen döv ledamot i europaparlamentet de fem kommande åren

Foto: Instagram; @insolerah

Teckenrapport har tidigare berättat att det fanns en döv kandidat till europaparlamentet, Humberto Insolera, från Italien. Resultatet av europavalet är nu klart och det visade sig att Humberto inte fick plats i parlamentet.

Humberto Insolera representerade det socialdemokratiska italienska partiet Partito Democratico. Han har drivit en kampanj kring sin kandidatur via sociala medier. Efter EU-valet i söndags visade det sig att han inte fick tillräckligt många röster för att få plats i europaparlamentet.

På Humbertos Instagramkonto gratulerade han sitt parti för det positiva resultatet i valet. Därefter avslutade han med ett tacktal där han tackade från djupet av sitt hjärta för det samarbete han upplevt, trots att han inte blev vald. Han berättar att han ska fortsätta på samma väg med dessa samarbeten i hopp om att det leder till bra resultat framöver. I inlägget överöser Humbertos följare honom med peppningar och hyllningar.

Teckenrapport har fått till kännedom att det fanns en döv kandidat till, från Sverige, till europaparlamentet. Det var Göran Alfredsson som kandiderade för partiet Folklistan. Dock kom ingen från detta parti vidare till europaparlamentet.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *