Clownen Manne & Co återvänder med ny föreställning

Foto: Magnus Ahnfeldt

Den älskade clownfamiljen, bestående av Manne, Olle och Maria, är tillbaka med en ny föreställning. Den här gången bjuder de på showen ”Uppåt väggarna!” som hade premiär i början av juni.

I sann clowntradition börjar showen med kaos. Ingenting är klart, affischen är inte ens uppsatt trots att publiken har anlänt och showen ska börja. I föreställningen ses pappa Manne, sonen Olle och dottern Maria. Manne är en riktig dummerjöns medan Olle helst inte vill göra någonting alls. Den som styr upp det hela är energiska och driftiga Maria, som till slut lyckas få ihop en föreställning med alla tre.

Det som är specifikt med Clownen Mannes föreställningar är att de framförs både på tal- och teckenspråk, vilket gör den tillgänglig för både hörande och döva. Detta förstärker föreställningens budskap om inkludering och gemenskap.

Sedan 1976 har Clownen Manne underhållit publiken med sina sommarföreställningar. Manne är känd för sin snälla och lite fumliga karaktär, som interagerar med publiken och på så sätt alltid lyckas till slut. ”Uppåt väggarna!” är skapad och framförd av Manne af Klintberg, Olle af Klintberg och Maria af Klintberg. Föreställningen har en blandning av clowneri, musik, dans och vänlig busighet, allt framfört med mycket hjärta och humor.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *