Internationellt seminarium om TV och journalism på teckenspråk

Foto: DJE

Deaf Journalism Europe (DJE) är ett EU-projekt där sex europeiska länder är inblandade, däribland Sverige. Teckenrapport är en del av det projektet. I juni ska DJE genomföra ett seminarium om TV och journalism för teckenspråkiga personer som jobbar inom den branschen.

Huvuduppdraget hos EU-projektet DJE är att genomföra nyheter på teckenspråk i sex länder. Dessa sex är Tyskland (Ts täglich), Frankrike (MédiaPi), Belgien (VGT Nieuws), Nederländerna (Dnieuws), Slovakien (Správy SPJ) och så vi, Teckenrapport i Sverige. Förutom att göra nyheter på teckenspråk har projektet även andra uppdrag som till exempelvis att skapa utbildningsmaterial, samt nätverk och seminarier.

Nu arrangerar DJE sitt första seminarium den 21–22 juni i Groningen, Nederländerna. Seminariets titel är ”Internationellt TV och journalism-seminarium”. De som får delta i seminariet är alla i Europa som jobbar med TV, media och journalism på teckenspråk. Teckenrapport kommer att ha två representanter på plats. Vid seminariet ska deltagarna dels diskutera om ett antal programpunkter, dels få möjlighet att utvecklas genom att byta erfarenheter.

Seminariet ska pågå i två dagar och har ett program som innehåller bland annat vad projektets mål är, hur det är att vara döv journalist, hur man kan jobba transnationellt inom media, DJE:s utbildningsmaterial som verktyg, hur man kan använda AI i journalism samt hur man kan finansiera och etablera dövjournalism. Dessutom ska ett nätverk för döva europeiska journalister inrättas.

Mer information om seminariet samt anmälan finns på DJE:s hemsida; www.deafjournalism.eu/event

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *