Polis sköt ihjäl en dövblind hund i USA

Foto: Adobe stock

I Sturgeon, USA, har en incident där en polis sköt ihjäl en dövblind hund väckt stor ilska och krav på rättvisa. Incidenten inträffade när polisen kallades till platsen för att hjälpa ett skadat djur. Nu kräver man att polisen ska avskedas.

Fem år gamla Teddy, en hund av rasen shih-tzu, föddes döv och förlorade synen för cirka två år sedan, enligt hans ägare Nicholas Hunter. Den aktuella dagen hade Teddy rymt från sin kennel och hans halsband hade glidit av. En person såg hunden i sin trädgård och gav honom en skål med vatten samt ringde till polisen, som kom efter 45 minuter.

Bilder från polisens kroppskamera visar vad som skedde precis innan Teddy sköts. Där sågs polisen kliva ur sin bil och ta på sig svarta plastvantar. Under de följande tre minuterna försökte han fånga Teddy, som gick runt på fältet. Han hade huvudet på sned, vilket gjorde att polisen trodde att hans nacke var bruten. I kamerans bilder hörs polisen kalla snällt på Teddy men han slingrade sig ur fångstaven. Därefter hördes ett skott.

På Sturgeon Citys facebooksida står att polisen trodde att Teddy var svårt skadad eller smittad med rabies. Polisen var därför i situationen rädd att bli biten och smittad med rabies, varför han ansåg att det enda alternativet var att avliva hunden. 

Nicholas Hunter, Teddys ägare, var förkrossad över händelsen. Nicholas sa till ABC 17 News att Teddy var uppdaterad med alla sina vaccinationer, inklusive rabies. Han sa att polisen sköt bara för att hans huvud var snett, på grund av sin dövblindhet.

Beslutet att skjuta Teddy har väckt starka reaktioner online. Många har uttryckt sin ilska och besvikelse över polisens agerande. Flera har krävt att polisen ska avskedas och åtalas för grov djurmisshandel. En medborgare kommenterade på Facebook att denne hoppas att ägaren stämmer staden, borgmästaren och polisen. Trots detta konstaterade stadens tjänstemän, bara fyra dagar efter händelsen, att polisen inte hade gjort något fel. I stället menar de att polisen sköt Teddy för att skydda mot möjlig skada för medborgarna.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *