Judiska studenter vid Gallaudet attackerades

Foto: Gallaudet University

En attack mot döva judiska vid Gallaudet universitet, USA har lett till att studenterna varit tvungna att gömma sig i ett klassrum. Ledaren för attacken, en palestinier, stod utanför klassrummet och påtalade att de inte kan vara vän med judar och att det bara finns en sida som är rätt.

Den 29 februari hade Hillel (en organisation för judiskt campusliv) ett program på Gallaudet universitet med stöd från universitets avdelning för rättvisa, mångfald och inkludering. Titeln på programmet var ”Fråga mig vad som helst” med den döve rabbinen Yehoshua Soudakoff, som bor i Israel.

Programmet var öppet för alla på Gallaudet universitet och i närheten av evenemanget demonstrerade en grupp. Demonstranterna hade tilldelats en särskild plats för att kunna uttrycka sina åsikter men de bröt mot universitetets policy för uttrycksfulla aktiviteter och sammankomster genom att demonstrera på en annan plats. Anledningen till att det fanns en tilldelad plats var för att universitetet skulle kunna upprätthålla ordning och säkerhet på campus.

Nu sprids en film på sociala medier där man kan se ledarens tal som genomfördes i den korridor där de judiska studenterna gömde sig i ett av klassrummen. I talet sa ledaren att man kan ha olika åsikter när det gäller vad man ska ha på pizzor men absolut inte när det gäller folkmord. Ledaren berättade också att deras land har blivit ockuperat av israeler. Ledaren uppmanade sin grupp att teckna med självförtroende: ”Befria palestinierna”.

Enligt Gallaudets press blev ingen ”attackerad” eller ”tvingad att gömma sig i ett rum”. Universitetet skriver på sin hemsida att de fördömer alla former av trakasserier, förtryck, hot och nedvärderingar mot enskilda personer eller grupper och att de inte kommer att tolerera någon form av antisemitisk, antiarabisk eller antimuslimsk handling.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *