Döv 72-åring rånad i Storbritannien

Foto: Adobe stock

En döv 72-åring har blivit hotad och rånad av en 21-åring bekant. Brottet är nu under rättslig prövning i Norwich Crown Court i Storbritannien.

21-årige Thomas Ladbrooke står anklagad för att ha hotat och rånat en 72-årig döv man. Anklagelserna, som sträcker sig tillbaka till november 2021, inkluderar påståenden om att Thomas hotade och misshandlade 72-åringen för att tvinga honom att överlämna sina kontanter och sin mobiltelefon.

Vittnesmål i rättegången har avslöjat att 72-åringen och Thomas hade känt varandra i ungefär två år. Rånet uppges ha varit planerat i förväg och rapporter har kommit om att Thomas hade informerat 72-åringen om sitt kommande besök via sms. Vid ankomsten ska Thomas ha tagit 72-åringens telefon för att spela in händelsen, samt hotat honom. 72-åringen tvingades överlämna 300 engelska pund och sin mobiltelefon.

Under rättegången har 72-åringen delgett sin upplevelse för juryn och framhållit att han aldrig gett sitt samtycke till det hot och den stöld han utsattes för. 72-åringen menar att han varit rädd för sitt liv. Åklagare Danielle O’Donovan har noga beskrivit händelseförloppet och betonat den avsiktliga och illvilliga karaktären bakom Thomas handlingar. Rättegången fortsätter, även om Thomas är frånvarande och anses inte kunna närvara. Varför han inte kan närvara har inte framkommit.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *