Kändis-Krabban Howie använder tecken

Foto: Laura Porter

Howie, en åtta år gammal krabba, har blivit en sensation på sociala medier tack vare sitt unika beteende. Ägaren Laura Porter delar Howies äventyr på sociala medier, där hon visar upp hur Howie kommunicerar genom tecken, bär hattar och njuter av mänsklig mat. I måndags vann Howie och hennes ägare Laura titeln årets djurförespråkare.

Cheer Choise Awards är en gala som uppmärksammar och hyllar olika positiva sidor på sociala medier. Galan hålls i USA och i år fanns det 13 olika kategorier där vinnare utsågs. I kategorin natur och miljö delades ett pris ut för årets djurförespråkare som Howie och Laura vann.

Trots att Howie har överträffat sin arts förväntade livslängd, fortsätter hennes fans att hoppas på att få se henne fira sin nionde födelsedag i juni. Howie lever ett bekvämt liv med Laura i Omaha, USA, och tycker om lyxiga delikatesser som kaviar, ost och grönsaker, vilket hon ofta avnjuter klädd i en mängd olika hattar och accessoarer. När Howie inte äter eller klär upp sig går hon gärna på promenader med sin ägare, fastsatt i sitt koppel.

Den ovanliga krabban har stulit hjärtan på sociala medier med sitt överraskande intelligenta beteende. Krabban blev först viral på TikTok 2022 när Laura delade en video där hon visade upp Howies förmåga att kommunicera sin hunger med tecken. Idag kan Howie teckna ”MAT” och ”MER”.

Howie har förvånat Laura med sin intelligens och förmåga att känna igen mänskliga ansikten. Trots att Laura var tveksam i början till Howies förmåga att kommunicera genom tecken har hon blivit imponerad av hur Howie har utvecklat sin färdighet genom att observera Laura under matningstid.

Nu håller Howie på att ömsa sitt skal och under den processen äter Howie inte. Laura är orolig för Howies hälsa eftersom Howie redan passerat den genomsnittliga livstiden för krabbor, som är ungefär 2-3 år i vilt tillstånd. Trots de utmaningar som väntar i framtiden, håller Laura sig optimistisk och fokuserar på att göra Howies återstående tid så bekväm och lycklig som möjligt.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *