Korruptionsskandal inom det ryska dövförbundet

Foto: VOG

Meshchansky distriktsdomstol i Moskva, Ryssland, har utfärdat häktningsorder mot ledare inom det ryska dövförbundet, VOG, fram till den 8 april. Domstolen har vidtagit åtgärder mot flera högt uppsatta personer inom dövförbundet, däribland ordföranden, Stanislav Ivanov. Ledarna är misstänkta för förskingringsbrott enligt rysk lagstiftning.

Det ryska dövförbundet, VOG, är en av de äldsta och mest omfattande organisationerna för döva i Ryssland. Enligt utredningen har ordföranden Stanislav Ivanov och andra misstänkta genomfört förskingring genom att de avsiktligt reducerat värdet gentemot marknadsvärdet vid försäljning av förbundets fastighet. Något som orsakat betydande skada för organisationen. Rätten valde att göra en förebyggande åtgärd genom att häkta de misstänkta till den 8 april.

Även två vice ordförande för VOG, Evgeny Bezrukov och Venera Gaulston, har identifierats som misstänkta i fallet.

I mars 2023 dömdes den före detta ordföranden för VOG, Valery Rukhledov, till sju års fängelse för förskingring av 50 miljoner rubel, motsvarande 5,5 miljoner svenska kronor. För närvarande uppskattas skadan i det pågående fallet till 211 miljoner rubel (cirka 23 miljoner svenska kronor) enligt tidningen Kommersant.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *