Döv LEGO-designer söker 10 000 supportrar

Foto: Instagram: @bricksjuliecoyer

Julie Coyer, en döv LEGO fan-designer från Frankrike, har designat en LEGO-set som är relaterat till teckenspråk. Nu jagar hon efter 10 000 supportrar för att detta set ska gå till produktion hos LEGO-företaget. 

På LEGO Ideas hemsida kan man bli en LEGO fan-designer genom att skapa en ny idé av ett LEGO-set som sedan kan säljas av LEGO-företaget.

För att gå från en idé till verklighet ska man gå igenom nio steg. När man har en idé ska man kolla igenom riktlinjerna och upphovsrätten, sen ska man bygga sin idé – antingen med riktiga LEGO-klossar eller virtuellt och sedan skicka in idén. Därefter ska man dela med sig av sig sin idé för att få 10 000 supportrar via LEGO Ideas-hemsida. När man har 10 000 supportrar kommer idén att granskas av LEGO:s experter. Blir det sedan godkänt inleds ett samarbete med LEGO-designers för att göra klart sitt set och göra det redo för försäljning. Det hela avslutas med att man får närvara vid det officiella signeringsevenemanget.

Julies idé heter ”The sign of ILY” och består av en bräda med texten I LOVE YOU och ASL-handform för I, L, Y och ILY. Idén har Julie valt eftersom många vet vad denna symbol betyder. Hon berättar via sociala medier att hon har en dröm om att se LEGO sälja teckenspråksrelaterade LEGO-set. Att hon valde just ILY-tecknet berättar hon är för att LEGO redan släppt ut ett braille-set för synskadade samt LEGO-figurer med hörapparater, Cochlea Implantat, amputerade ben eller rullstolsbundna men än finns det inget set som förknippas med döva eller teckenspråk.

Nu behöver Julie 10 000 supportrar för att hennes idé ska gå vidare till granskning av LEGO-experter. För närvarande har hon lite över 2 000 supportrar och hon har lite under 600 dagar på sig att uppnå tillräckligt många supportrar på LEGO Ideas-hemsida.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *