Monroe County inviger nytt kontor för döva flyktinggrupp

Foto: Adobe stock

Monroe County i Rochester, USA har invigt ett nytt kontor för Deaf Refugee Advocacy Group, DRA. Det nya kontoret, som är beläget på Sibley Square, ska erbjuda stöd och resurser till döva flyktingar och invandrare som nyligen anlänt till landet.

Enligt DRA finns det ungefär 3 400 döva flyktingar, invandrare eller asylsökande i Monroe County. Området kring Rochester har en av den största andelen döva i hela landet.

Det nya kontoret på Sibley Square har finansierats av American Rescue Plan och kommer att fungera som en central knutpunkt för dessa insatser och kommer att erbjuda en varm och inkluderande miljö för alla som söker stöd och gemenskap i Rochester. Kontoret är ett steg framåt för att stödja och integrera döva i samhället. Monroe Countys tjänstemän berättar att den nya lokalen kommer att användas för att erbjuda döva workshops och utbildning i bland annat amerikanskt teckenspråk, samhällsfrågor och arbetsberedskapsutbildning.

Grundaren av DRA och verkställande direktör, Diana Pryntz betonar att alla flyktingar är välkomna till lokalen. ”Vårt mål är att stärka våra döva bröder och systrar, oavsett var de är födda eller var de kommer ifrån,” sa Diana. DRA anser att alla bör ha tillgång till att lära sig de nödvändiga färdigheterna för att bli självständiga och aktiva medborgare i vårt samhälle. ”När vi tar hänsyn till behoven hos våra döva och hörselskadade individer främjar vi till rättvisa och river ned hinder”, tillägger Thalia Wright, kommissionär för Monroe County Department of Human Services.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *